ESPECTACLES

Actes propis

Les cerimònies de l'època

Les cerimònies de l’època són recreades en aquests actes on participa bona part del teixit associatiu local i nombrosos voluntaris i col·lectius, entre ells els mateixos regidors de l’Ajuntament, que es converteixen en els procuradors del segle XVI, i com a tals van vestits.


Són actes amb tota la solemnitat i la pompa que l’ocasió requereix, cada moviment i cada acció forma part d’un elaborat guió on no es deixa res per a la improvisació. Nobles, músics, entremesos i ciutadans formen part de les celebracions, de la mateixa manera com es feia a l’època. Ho podeu comprovar a l’Acte Inaugural, l’Obertura de Portes i el Jurament dels Procuradors, l’Entrega d’estendards a les famílies nobles o la Marxa dels Trasts: mostra d’armes on desfilen les confraries de l’època, encarregades del manteniment i la defensa dels diferents trasts (trams) de la muralla de la ciutat.


Menció a part mereix la Gran Desfilada, el diumenge, darrer dia de la Festa, on participen totes els grups de la Festa del Renaixement. És un autèntic fris vivent del que ha estat la recreació de l’esplendor del segle XVI a Tortosa.

FITXA ARTÍSTICA

La ciutat se’ns mostra amb tota l’esplendor en un acte, entre festiu i solemne, on participen el grups musicals de recreació del municipi. Durant l’acte es lliurarà l’estendard de la Festa del Renaixement a al Sr. Albert Curto i Homedes, Historiador Medievalista i Director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, per la seva implicació en la Festa del Renaixement vetllant per la conservació del patrimoni històric i la seva divulgació. (interpretració simultània amb llengua de signes)

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Quan les portes del portal del Romeu s’obren, la ciutat entra definitivament al segle XVI i la Festa comença de forma imparable.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Rescatat del son dels justos, l’antic jurament dels senyors procuradors és recuperat per portar-nos l’esperit d’una època. Tot seguit, pregó de la XXVI Festa del Renaixement, a càrrec de l’Honorable Sra. Natàlia Garriga Ibáñez, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya pronunciaran el pregó. (Interpretació simultània amb llengua de signes)

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Els procuradors i els representants dels comerciants donen solemnitat a la Festa amb la seua presència. Es realitzarà un homenatge a la Sra. Liliana Matamoros Torres en representació dels comerços històrics de Tortosa. (Interpretació simultània amb llengua de signes)

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Els arxivers eren un dels oficis més prestigiosos de la ciutat ja que eren qui custodiaven l’arxiu, on s’hi guardaven els privilegis, els usos i costums, els sistemes financers, les ordenances i acords, etc. Tortosa conserva el protocol del jurament dels arxivers, un dels mñes antics coneguts. La cerimònia es realitza davant de l’Armari-arxiu de la ciutat, construït el 1574, vestigi d’aquella època. Aquest acte compta amb la participació de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre. (Interpretació simultània amb llengua de signes)

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Les famílies nobles tenen l’honor de rebre de mans del Mgfc. Sr. Procurador en Cap els emblemes que identifiquen les principals nissagues de la Tortosa del segle XVI.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Per a celebrar l’homenatge rebut a les diferents nissagues, en acabada l’entrega d’estendards, les famílies dansen pavanes i altres balls amb la música de Suterranya, un dels millors grups de sonadors.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Els i les membres del Govern de la Ciutat, l’actual Consistori, es vesteixen tal com ho feien els magnífics senyors procuradors al segle XVI. Acompanyats per formacions de cerimònia i escortats pels macers, recorren els carrers per contemplar com es desenvolupa la Festa.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

El Cor Flumine interpreta durant la missa peces musicals dels mestres del segle XVI, que, amb els seus cants espirituals, ens retornen a la magnificència i l’esplendor religiosa de l’Europa de la Contrareforma.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Tota la Festa amb els seus colors i símbols, i els grups que hi participen, s’obre pas pels carrers de la ciutat.


(Interpretació simultània amb llengua de signes)

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La Festa del Renaixement s’acomiada amb este acte en què les portes del portal del Romeu es tanquen fins a l’any que ve.

Preu:
Gratuït
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005