ESPECTACLES

Animació al carrer

Viu situacions de l'època

Des de comediants fins a éssers fantàstics ens podem trobar a la Festa. Poden ser bruixes, tafurs o mercaders; marits despitosos, jugadors calamitosos o alegres ballarines; galiots, fugitius o botxins; joves enamorats o vells gasius. Multitud de personatges poblen el paisatge de la Festa i es mesclen amb els visitants, disposats a sorprendre’ns i fer-nos passar una bona estona.


La millor manera de viure la Festa i fruir dels seus espectacles és passejant per la ciutat. Simplement deixar-se emportar per la curiositat i descobrir l’encant dels racons amagats dins la ciutat antiga es converteix en tota una experiència, amb l’al·licient que probablement més d’un cop us trobareu una actuació que no us esperàveu.


 

FITXA ARTÍSTICA

Les banderes dels trasts de defensa de la ciutat tornen a onejar de mà dels abanderats, que, amb els seus jocs i coreografies, les alcen ben amunt per delit dels visitants i espectadors. Són l’únic grup d’abanderats de tot l’Estat, amb la particularitat que combinen les seves actuacions amb la música tradicional de dolçaina i tabal.

www.abanderatstortosa.cat
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

El llegidor de crides de la senyoria anuncia per ordre del Consell General els actes previstos per a cada dia. 

www.4mes1.org
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La festa de Corpus era una de les més importants del calendari cristià medieval, i també del modern. D’aquí van sorgir els diferents elements que després conformaran el bestiari popular. Tortosa en té documentats els elements des de ben antic, i s’incorporen a la Festa per conformar el seguici de la Festa del Renaixement.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La Cucafera és l’element més representatiu del bestiari tortosí, present en les celebracions des de l’edat mitjana, quan la portava la Confraria de Sant Pere dels Pescadors.No hi pot faltar quan la ciutat està de festa.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Homes forjat en mil batalles, la milícia de Lluís Oliver a Boteller ha servit el seu senyor des de la Serra d’Espadà fins a les bandositats tortosines, sempre disposada a seguir-lo fins les darreres conseqüències.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Per segon cop arriba a la Festa del Renaixement aquest importantíssim grup d’abanderats, el més antic d’Itàlia. A més dels exercicis codificats als manuals, els abanderats s'inspiren en les geometries del fill més il·lustre de Sansepolcro, Piero della Francesca, amb la particularitat que cada abanderat s’ha pintat la seua bandera.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Carregats amb un manoll de cebes, alls, cogombres, porros, botifarres, carns i aus llestes per cuinar, dos personatges baixats de la seva muntanya venen a la ciutat per vendre els seus productes, acompanyats de dos palmípedes dels quals es volen desfer. La innocència i curiositat que caracteritzen els personatges els fa alhora divertits còmics i poètics en la seva incomoditat de cara al món i qui els envolta.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Tres peregrinos llegan a Tortosa, de regreso de Santiago de Compostela. Han hecho la peregrinación, y vuelven para embarcar en el Port dels Alfacs, para volver a su tierra francesa. Pero la peregrinación es larga, y hay que ganarse la vida... De manera que nuestros peregrinos, que son además músicos y comediantes, van desgranando historias y leyendas de la ruta jacobea.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

El rei Felip II està a punt d'arribar a Tortosa, i un noble tortosí rebrà l’encàrrec de preparar-li el millor àpat. El seu majordom és el responsable de l'organització i tot el servei en ple, està preparat per la feina. Bé... no tots, així que hauran de buscar més personal pel gran banquet. I ho buscaran entre el públic. Un espectacle de teatre de carrer divertit i molt participatiu, centrat en el fantàstic món dels sons, la percussió corporal i amb objectes, amb cançons del XVI i molta comèdia.

Preu:
Gratuït
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005