ESPECTACLES

Espectacles fixos i de pagament

En els espais amb més encant

Són obres destacades dins la Festa i que gaudeixen d’una llarga trajectòria. D’entre elles destaca la Taverna d’Enrico, amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, un clàssic i una cita ineludible dins la Festa. El resultat d’aquesta combinació entre patrimoni i espectacles és gaudir tant de l’obra com l’entorn, sent l’experiència encara més enriquidora.


Per la seva banda, els espectacles en espais fixes també són una bona oportunitat per gaudir dels espais de la Festa. L’encant dels tortuosos i estrets carrers del centre històric son l’aparador de comediants, actors, malabaristes i molts altres artistes de diversa procedència que amenitzen la visita i la converteixen en única.

FITXA ARTÍSTICA

Acte d’inici amb diferents actuacions de la Festa. Durant l’acte es durà a terme la presentació del cartell de la XXV Festa del Renaixement, que tindrà lloc del 21 al 24 de juliol del 2022. El cartell és una imatge feta per la il·lustradora Pilarín Bayés amb motiu de l’aniversari de la Festa. Plaça de l’Absis de la Catedral. Gratuït. Capacitat limitada. Reserva d’entrades a www.ebreticket.cat.

acte-inaugural
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Amb una rigorosa formació composta per instruments d’època, són el millor exemple dels grups musicals sorgits arran de la Festa del Renaixement.


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

La festa de Corpus era una de les més importants del calendari cristià medieval, i també del modern. D’aquí van sorgir els diferents elements que després conformaran el bestiari popular. Tortosa en té documentats els elements des de ben antic, i s’incorporen a la Festa per conformar el seguici de la Festa del Renaixement.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Per celebrar l’homenatge rebut a les diferents nissagues, les famílies dansen pavanes i altres balls amb la música de la Suterranya, un dels millors grups de sonadors.


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Els cavallets lluiten, fan sonar els picarols i ens recorden les lluites per la conquesta de Tortosa a càrrec de Ramon Berenguer IV.


 

https://goo.gl/zVCe6F
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Adriano Banchieri (Bolonya, 1568 - 1634) va ser un benedictí compositor, organista, teòric de la música i poeta italià de finals del Renaixement i principis del Barroc. 


La seva obra més popular és el Festino (1608), un madrigal on, entre altres coses, es fan imitacions vocals de diferents animals, on satiritza diversos estils musicals de l'època, i presenta una imitació d'animals fent un "contrapunt bestial" sobre un cantus firmus.


Festino nella sera del giovedì grasso (Festí de la nit del dijous llarder, és el títol complet) ens presenta una auca còmica i lúdica de personatges propis de l’imaginari popular, animalescos o extrets de la tradició més genuïna de la Commedia de’ll Arte.


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Els millors cavallers de la Ciutat es troben a les Avançades de Sant Joan per demostrar la seva vàlua i destresa en el combat, al torneig que la Confraria de Sant Jordi, que agrupa als nobles de Tortosa.


Xiquets i grans us esperem per veure al millor de tots els cavallers que serà coronat campió del torneig.

Preu:
4 euros
FITXA ARTÍSTICA

Les tavernes esdevenen, durant l'època, el lloc de reunió i de festa. Res millor per passar l'estona, que un lloc on tot es diu cantant. Un espectacle teatral i musical ple d’embolics i situacions divertides que torna a la Festa del Renaixement després d’uns anys de descans i que tindrà lloc al peu de la muralla medieval del Rastre, al pati de l’antic convent de Sant Joan de Jerusalem.


 També es podran adquirir a través de la web: www.corflumine.cat

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Vagarejant d'una ciutat a una altra, uns personatges singulars, els goliards, una mena de trobadors del Nord que sovint empren el llatí per fer broma, cantar a la primavera, cançons d'amor i enamorament o per fer befa de reis i papes... Ara estan un altre cop aquí i us ofereixen càntics, músiques i diàlegs profans.


 

www.transmontanus.es
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Danses i música amb joglars del terme de Tortosa, que glossen històries cavalleresques, amoroses i burlesques. Transmeten amb la seua música l’alegria i les ganes de ballar.


 

leijoglarsdebre.blogspot.com.es
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

L’estiu de l’any 1495, tres anys desprès de l’expulsió dels jueus, Blanca, la Jueva de Tortosa, torna d’amagat a casa per retrobar-se amb la seva germana Judit, que es va convertir al cristianisme. Blanca coneixerà la realitat dels jueus conversos i el seu nou dia a dia, sense perdre les seves arrels. Espectacle de teatre i cants sefardites, amb ambientació musical.


Aforament limitat i gratuït, pots fer la reserva a:


http://ebreticket.cat

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Cel o infern, llum o tenebra, salvació o damnació. El bé i el mal es baten en combat en una justa: lluita descrita musicalment pel pradenc Mateu Fletxa el Vell ( 1481-1553) en aquetsa ensalada del segle XVI.


L’ensalada és un tipus de composició descriptiva i d’estil madrigalesc concebuda per a diversió dels cortesans. Els contrastos musicals que es donen en el transcurs dels seu discurs musical, amb marcats canvis d’estil, fan d’aquest tipus d’obra una composició dinàmica. La justa n’és un valuós exemple, ple de càrrega escènica i punyent missatge moratilzador.


 
 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Missa dels mestres del segle XVI qui, amb els seus cants espirituals, ens retornen a la magnificència i l’esplendor religiós des ritus de l’Europa de la Contrareforma

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Enrico Provinciale, el taverner més acollidor de Tortosa, ens ofereix la seva hospitalitat, ara plaça Menahem Ben Saruq, al peu de la muralla medieval de Remolins. Un espectacle on tot pot passar i format per personatges inoblidables, murris, marits gelosos, dames de noble cuna fugitives, artistes i escriptors això si sempre, pendents de no fer massa guirigall per no provocar l’autoritat però amb la garantia que, sota el sostre d’Enrico, es troben segurs.


 

www.tubalespectacles.com
Preu:
Activitat de pagament
FITXA ARTÍSTICA

Campament on descansen els piquers. Allí es relaxen juntament amb les seues famílies i la resta de la tropa per poder estar frescos per entrar en acció en qualsevol moment. Són hòmens forjats en mil batalles, la milícia de Lluís Oliver de Boteller, que ha servit el seu senyor des de la Serra de l’Espadà fins a les bandositats tortosines, sempre disposada a seguir-lo fins a les últimes conseqüències.


Lloc: Avançades de Sant Joan

Preu:
Gratuït
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005