Els espectacles de la Festa

Música i danses

Sonadors, trompadors i d'altres tocadors són vinguts d'arreu per animar la Festa. Músics de tot Europa actuen durant els dies de la celebració, els carrers es converteixen en el millor escenari. Els edificis nobles i les muralles abracen els músics i espectadors, i converteixen cada racó de la ciutat antiga en un improvisat escenari. Passejar pel nucli antic és endinsar-se en el passat.


Cap al tard, és el torn dels balls: els nobles i els menestrals dansen, sense importar-ne la condició, al so d'antigues melodies. El galanteig senyoreja en el ball i la seducció es troba en els detalls i els petits gestos.La Festa mai deixa d'estar present, i així els procuradors animen els ciutadans, tal com ja ho reclamaven en el passat, perquè facin "balls i bullícis, jocs i regosijos, los més exquisits y graciosos que mai sien fets". 

 • Saboï

  Saboï Association Saboï (FR)

  A recer del pas del temps, en una remor que sorgeix de la part més profunda del bosc, sona Saboï, una petita tribu nòmada, ja perduda en la memòria dels homes. Vestits amb pells de bèsties i tocant grans corns de bronze, aquests músics recuperen les veus ancestrals de les trompes i els tambors.


  Amb Saboï desfilen les rondes sabàtiques, les follies, les faràndules i les melodies en trànsit, suport essencial en totes els festes, tant religioses com paganes: sempre el sabor de la Provença, bressol del grup.


  Una música impregnada de moltes cultures però lluny de tot folklore, aconseguida amb una instrumentació variada i singular: grans corns, galoubet (típic de Provença) i tamboret, pifans, oboè, caramelles, gralles, tarotes i percussió d’acompanyament.


   

  Preu: Gratuït
 • Cornalusa (PT)

  Cornalusa (PT)

  Una formació vinguda del regne de Portugal que es caracteritza per les seves versions enèrgiques i incansables dels temes més populars de l’època.

  Preu: Gratuït
 • Grimorium

  Grimorium Asociación Cultural Turdión (ES)

  Uns éssers mitològics i fantàstics sortits dels Grimoris, llibres antics pagans que contenien una guia d'encanteris i invocacions, arriben a la ciutat amb els seus poders i la seva música.

  Preu: Gratuït
 • Bordó Sárkány

  Bordó Sárkány Bordó Sárkány (HU)

  Bordó Sárkány, o el Drac Roig, és un dels grups de música medieval més representatius d'Hongria. El seu repertori està format tant per velles cançons d'origen hongarès com per cançons medievals recollides per tot Europa.

  Preu: Gratuït
 • Tryzna

  Tryzna Tryzna (POL)

  Vinguts des de Polònia, Tryzna és una societat dedicada a la recreació històrica i exploració de la música medieval de l’Europa del Nord i de l’Est.


  Especialitzats música medieval, ells mateixos creen els seus propis instruments, rigorosament documentats.

  Preu: Gratuït
 • Euphorica

  Euphorica Euphorica (TXE)

  Melodies tradicionals eslaves per fer un viatge musical arreu d’Europa. Vinguts des de Txèquia, ens porten la música que sonava arreu del continent al s. XVI així com peces tradicionals de Bohèmia i Moràvia

  Preu: Gratuït
 • Suterranya

  Suterranya Associació Cultural Sons de Pas (CAT)

  Gran formació amb instruments de vent. Els seus arranjaments de les peces de l’època són senzillament espectaculars.

  Preu: Gratuït
 • Fanfara de la Vegueria

  Fanfara de la Vegueria Lo Golafre (CAT) www.logolafre.com

  Amb més de quaranta trompetes heràldiques i tabals, la formació del señor Vegueramb solemnitat obre i anuncia les cerimònies i els actes més destacats.

  Preu: Gratuït
 • Balls i bullícies

  Balls i bullícies Associació Cultural 4+1 (CAT) www.4mes1.org

  Danses populars i del renaixement. Si voleu passar una bona estona sense parar de ballar, aquesta és una cita ineludible.

  Preu: Gratuït
 • Ball de Cavallets

  Ball de Cavallets Associació Cultural 4+1 i Voluntaris de la Festa (CAT) www.4mes1.org

  Els cavallets lluiten, fan sonar els picarols, i ens recorden les lluites per la conquesta, a càrrec de Ramon Berenguer IV, de Tortosa.

  Preu: Gratuït
 • Turdión

  Turdión Turdión Asociación Cultural Turdión (ES)

  Experimentada companyia que, amb una acurada instrumentació històrica, ens presenta la música del que sonava a les corts de l’època del Renaixement.

  Preu: Gratuït
 • Fa de Tortosa

  Fa de Tortosa Associació per a la promoció de la música renaixentista a Tortosa (CAT)

  A Tortosa, la música d’època gaudeix de molt bona salut. A les formacions locals i a la Suterranya i Vadevent s’afegeix aquesta nova formació.


  Joves músics amb una sòlida educació musical interpreten peces de tot el segle XVI, populars i profanes, tal com si de músics de cort es tractessin.

  Preu: Gratuït
 • Va de vent

  Va de vent Associació Cultural Va de Vent (CAT)

  Gran formació amb instruments de vent. Els seus arranjaments de les peces de l’època són senzillament espectaculars.

  Preu: Gratuït
 • Cercavila de gaiters

  Cercavila de gaiters Gaiters de l'Aguilot ac4mes1.blogspot.com

  Al segle XVI, una de les preocupacions de les universitats i senyors era la contractació de ministrils, sonadors o tocadors per a les festes i celebracions.


  Els gaiters animem els carrers amb la seva cercavila i la seva presència sempre és motiu d’alegria.

  Preu: Gratuït
 • Vox Spatia

  Vox Spatia Coral Preludi a Caro (CAT)

  La Coral Preludi a Caro de Roquetes ambientarà l'espai Sant Doménech, Reials Col·legis i Pati de l'Escola Oficial d'Idiomes amb el seu repertori de música renaixentista a cappella.

  Preu: Gratuït
 • Les veus del Renaixement

  Les veus del Renaixement Orfeó Tortosí (CAT)

  Les polifonies de l’època a càrrec d’aquesta entitat musical de gran tradició local, a l'antic convent de Sant Domènec.(actual Escola Oficial d'Idiomes)

  Preu: Gratuït
 • Grisàs de Jërus

  Grisàs de Jërus Grallers de Jesús (CAT) grallesitabals.blogspot.com

  Dels pobles veïns ens visiten, i ens regalen una barreja de danses, música i personatges variats, per a xalar, tocar i fer ballar...

  Preu: Gratuït
 • Lei Joglars d'Ébre

  Lei Joglars d'Ébre leijoglarsdebre.blogspot.com.es

  Lei Joglars d'Ébre, és un grup format per músics, doncelles balladores i "gojatots entremaliats" provinents de diversos pobles de les Terres de l'Ebre.


  Danses i música de l’època que amenitzaran el sopar del barri de Santa Clara. De segur que us entren tantes ganes de ballar com de menjar.

  Preu: Gratuït
 • Al pati amb Terpsícore

  Al pati amb Terpsícore Alumnes de Grau Professional del Conservatori de la Diputació (CAT)

  La musa de la música inspira aquests joves intèrprets. Amb les seves interpretacions ens portaran l’esperit del Renaixement.

  Preu: Gratuït
 • Algarabia e música per a dames i donzells sense son

  Algarabia e música per a dames i donzells sense son

  El perímetre de les muralles sempre ha estat zona on l’ordre establert es difuminava i és a les Avançades de Sant Joan on dura més la gresca durant tota la nit i més enllà de la sortida del sol.

  Preu: Gratuït
 • Ordo Vagorum

  Ordo Vagorum AC Transmontanus (CAT) www.transmontanus.es

  Vagant d’una ciutat a un altra, uns personatges singulars, els goliards, una mena de trobadors del Nord, que sovint empren el llatí per fer broma, cantar a la primavera, cançons d’amor i enamorament, o per fer befa de reis i papes... ara estan un altre cop aquí i us ofereixen càntics, músiques i diàlegs profans.

  Preu: Gratuït
 • Fi de Festa a les Avançades: música a les muralles per acomiadar la Festa del Renaixement. Avançades de St. Joan

  Fi de Festa a les Avançades: música a les muralles per acomiadar la Festa del Renaixement. Avançades de St. Joan
  Preu: Gratuït
 • Ajuntament de Tortosa

  Copyright ©2017. Ajuntament de Tortosa. Tots els drets reservats

 • Festa del Renaixement. Tortosa

  C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa, Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852 | Contacte