NOTÍCIES

La Festa del Renaixement viatja a Utebo, a Saragossa

Fins el 29 de juny es poden veure una trentena de vestits representatius de la Festa de Tortosa

28 de maig de 2014

Fins el 29 de juny, una mostra de la Festa del Renaixement es podrà visitar a Utebo, població de 19.000 habitants situada molt prop de Saragossa. Ubicada al Centro Cultural Mariano Mesonada, l’exposició compta amb un recull del vestuari més representatiu de la Festa del Renaixement, com el dels procuradors, els macers, trasts o famílies nobles, i que també inclou vestuari de diferents entitats i de personatges de les classes populars. En total hi ha una trentena de vestits més una selecció de complements dels nobles, així com material editat al llarg de les edicions de la Festa i les imatges de l’exposició Tortosa i les Terres de l’Ebre, l'esplendor d'una època, d'un riu i d'un territori".

expo-utebo-maig-juny-2014-1351_1417

Amb Domingo Tomàs, Miguel Dalmau i Raquel Martínez

A la inauguració de l’exposició va assistir el regidor de Festes de l'Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, acompanyant l’alcalde d’Utebo, Miguel Dalmau, i 

la regidora de Cultura i Turisme, Raquel Martínez. Utebo celebra a mitjans de setembre la seva Fira Renaixentista i mudèjar al voltant de la torre de la seva església, una torre coneguda com la Torre dels Espills, construïda l’any 1544 i una de les mostres més destacades del mudèjar aragonès.

Tot aprofitant la proximitat i les bones comunicacions amb Saragossa, a Utebo celebren des de fa dos anys una fira ambientada a l’època del Renaixement i que compta amb uns molt bons registres de participació de públic, amb la punta de la darrera edició en la qual es van comptabilitzar 30.000 visitants. Amb la voluntat de créixer, l’organització de la fira es va posar en contacte amb la Festa del Renaixement de Tortosa i, fruit d’aquests contactes, s’ha organitzat aquesta exposició.

 

MÉS NOTÍCIES DE LA FESTA

Nova imatge gràfica contra les agressions sexuals

L'Ajuntament de Tortosa, a través de l'àrea de Serveis a les Persones, i en coordinació amb les regidories de Seguretat, Festes i Joventut, ha reforçat la campanya de prevenció de les agressions sexuals i comportaments sexistes a la ciutat amb una nova imatge gràfica. La campanya incorpora un missatge al lema anterior que incidia en el fet que 'Només un sí és un sí', remarcant que no hi ha cap excusa que justifique aquestes actituds: ara, doncs, apel·la a que 'Mira-t'ho com vulgues... Només un sí és un sí', i juga amb diverses imatges que volen transmetre que, malgrat qualsevol premissa, aquestes accions són intolerables en tots els casos.

La nova campanya arriba coincidint amb el període de màxima activitat festiva a la ciutat, especialment pel gran moviment de gent durant la Festa del Renaixement i les festes de la Cinta, tot i que el missatge s'estén a qualsevol àmbit festiu (ja siga per les festes dels barris o en l'entorn de l'oci nocturn) i, en general, a qualsevol àmbit de vida a la ciutat. Tot i això, tant la regidora d'Acció Social, Igualtat i Drets Civils, Mònica Ripoll, com el regidor de Festes, Domingo Tomàs, han destacat el caràcter preventiu d'aquesta campanya, ja que no hi ha constància que s'haja produït cap denúncia durant la Festa del Renaixement o la Cinta.

Per donar-la a conèixer a la ciutadania, s'han editat uns futlletons informatius que aquesta setmana ja es distribuiran entre els punts d'informació de la Festa així com a les tavernes de la Ruta de la Saboga perquè tothom sàpiga com actuar davant qualsevol conducta inadequada.

En aquest sentit, la Policia Local de Tortosa mantindrà la seua presència habitual al carrer durant la Festa del Renaixement, com fa en totes les activitats que comporten una gran concentració de públic. D'una banda, amb agents uniformats, però també amb altres que es passejaran vestits de paisà. Aquests agents observaran i vigilaran els diversos espais de la Festa amb caràcter preventiu, i estaran preparats per intervindre si fa falta, preguntant, mediant o activant el sistema policial si es produeix alguna actitud fora de lloc.

 

D'altra banda, i malgrat que la comissaria de la Policia Local està situada al bell mig dels llocs on es du a terme la Festa del Renaixement, a la plaça de la Immaculada a Remolins, també es comptarà amb la unitat mòbil d'atenció a la ciutadania, que es desplaçarà a diferents ubicacions del nucli històric per atendre qualsevol necessitat.
 
La regidora d'Acció Social, Igualtat i Drets Civils, Mònica Ripoll ha avançat, també, que en poques setmanes quedarà enllestit el Pla d'abordatge de les violències sexuals de Tortosa, que té previst actuar en diversos àmbits que ajuden a reforçar la prevenció de qualsevol agressió o comportament sexista que puga tindre lloc a la ciutat en qualsevol moment de l'any.

D'altra banda, i malgrat que la comissaria de la Policia Local està situada al bell mig dels llocs on es du a terme la Festa del Renaixement, a la plaça de la Immaculada a Remolins, també es comptarà amb la unitat mòbil d'atenció a la ciutadania, que es desplaçarà a diferents ubicacions del nucli històric per atendre qualsevol necessitat.

 

17 de juliol de 2019
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005