NOTÍCIES

Una il•lustració de l'artista Ignasi Blanch protagonitza el cartell de la XXI Festa del Renaixement

Presentat el cartell de la XXI Festa del Renaixement

1 de juny de 2016

Una història d'amor entre una parella del segle XVI, ella representant d'una de les famílies nobles de Tortosa i ell un músic de carrer, protagonitzen la il•lustració que l'artista Ignasi Blanch ha fet per al cartell de la XXI Festa del Renaixement, i que avui ha presentat el mateix artista junt a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel i el regidor de Festes, Domingo Tomàs. El dibuix, amb l'inconfusible traç de l'il•lustrador roquetenc, mostra una jove de casa bona amb un vestit de festa, acompanyada d'un noi d'aparença humil, en una elegant composició on el riu també és protagonista. L'organització fa mesos que treballa en la programació d'espectacles, però la presentació del cartell obre oficialment el compte enrera per a la XXI Festa del Renaixement, que aquest any es fa entre els dies 21 i 24 de juliol.
cartell-xxi-fest-del-renaixement-mail_2687
Ignasi Blanch ha explicat que va rebre l'encàrrec de l'Ajuntament "com un repte i amb una enorme il•lusió". Per confeccionar el dibuix, l'artista diu que va tenir en compte els diferents escenaris i elements de la festa i que va optar per explicar la història d'un festeig entre dos dels protagonistes, barrejant la noblesa amb el poble, i fent servir dos colors bàsics en les pintures del Renaixement, el roig i el blau. De la seva banda, l'alcalde ha volgut agrair a Blanch per haver acceptat de fer el cartell i vincular-se d'aquesta manera a la Festa del Renaixement.
La presentació oficial del cartell té enguany també una vessant solidària que l'autor ha proposat i l'Ajuntament ha fet seva de bon començament. La iniciativa consisteix en produir un nombre limitat de làmines amb el dibuix que il•lustra el cartell de la Festa, degudament signades i numerades per Ignasi Blanch, que es comercialitzaran a un preu aproximat de 20 euros. Els guanys obtinguts es destinaran íntegrament a adquirir estoigs de llàpissos de colors per a infants de famílies amb pocs recursos. L'il•lustrador ha explicat que en els seus treballs procura buscar la manera d'aportar a la societat, de manera solidària, a aquells col•lectius que més ho necessiten. Ho ha fet amb la Lliga contra el Càncer o dibuixant altruistament les plantes de pediatria de diversos hospitals, com el Verge de la Cinta de Tortosa. "En el cas del cartell de la Festa del Renaixement, he pensat amb un estoig de llàpissos de colors. Va ser precisament amb un d'aquests estoigs, que encara conservo de quan era menut, que em va portar a aprendre a dibuixar. Ajudant els infants amb material escolar, penso que contribuïm a construir una societat més culta i més lliure." L'alcalde, Ferran Bel, ha agraït el gest de Blanch i ha precisat que aquesta iniciativa es farà d'acord amb els serveis socials municipals.

 

La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005