Campanyes

MENGEU DE FESTA !

UN MÓN DE GUSTOS QUE ET TRANSPORTARÀ EN EL TEMPS

Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Renaixement

Als restaurants de Tortosa durant els dies de la Festa

El renaixement representa un salt en els costums culinaris, tant en allò que es menja, en la manera com es fa aquest menjar i, fins i tot, en com es menja. A Catalunya a causa de la seua relació més estreta amb els regnes d'Itàlia, aquestes innovacions són assimilades abans que als regnes veïns de la Península.

Aquest tret diferencial es reflecteix en l'edició de diferents receptaris que durant anys seran llibre de referència, com el Llibre del Coch (1525) del Mestre Robert, i que ara serveix de font per als restauradors de Platigot a l'hora de preparar el Mengeu de Festa.

Pastissers i forners també se sumen a la Festa, recobrant la pastisseria més tradicional, com les garrofetes del Papa i els pastissets i altres llepolies elaborades segons el mode de fa cinc-cents anys, que solament es poden degustar els dies de la Festa.

Durant els dies de la Festa del Renaixement recuperareu un món de sabors i olors ja desaparegudes. El Mengeu de Festa és una oportunitat per conèixer la cuina catalana més antiga i comprovar com ha evolucionat fins a dia d'avui.

Platigot

La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005