Campanyes

LO TAULELL AL CARRER

Les associacions de comerciants surten al carrer, engalanen les parades i tots els venedors van vestits d'època

Les associacions de comerciants, hereves de les antigues confraries que regulaven bona part de la vida social de la ciutat, participen a la Festa amb Lo Taulell al Carrer. Mostra de la seva vitalitat actual, surten al carrer, engalanen les parades i tots els venedors van vestits d'època. El Mercat Municipal es converteix en un punt central, les parades s'engalanen i el personal també es vesteix. Les portes d'accés es decoren amb grans banderes, tal com si es tractés de l'entrada a un temple de consum de productes i queviures de primera qualitat.

Es configura un gran circuit que va des del centre comercial fins a la ciutat antiga, amb la Festa del Renaixement com a rerafons, que transforma els barris i ens transporta al passat. Els carrers són ben vius i bulliciosos, els curiosos passegen, d'altres compren, els espectacles es van succeint i arreu regna el bon humor i la bonhomia. Visitants i ciutadans es retroben amb costums antics.

Al carrer trobareu tot allò que necessiteu, roba i complements, menges (entre les quals les Llepolies de la Festa, elaborades expressament) i, sobretot, molts motius per gaudir de Tortosa i la seva Festa.

El divendres, arran de la inauguració de Lo Taulell al Carrer, els comerciants reben la visita dels procuradors, acompanyats pel seguici de les famílies nobles: és un moment de solemnitat. Els comerciants reben el suport de les autoritats i la mostra del seu reconeixement per la tasca dinamitzadora que realitzen, més enllà de la Festa del Renaixement, durant tot l'any.

Hi participen:

Comerç Zona Centre Tortosa Agrupació Centre Comercial Tortosa
Associació de Venedors del Mercat Central

La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005